Fizička aktivnost, trening, vežbe kondicije i takmičenje opterećuju telo. Oporavak bi trebalo da bude deo programa svakog sportiste nevažno da li su u pitanju profesionalci ili rekreativci. Međutim, kada je u pitanju poboljšanje sportskih performansi, oporavak nije samo sedenje i odmaranje. Svi zainteresovani za optimizaciju performansi trebali bi izbeći pasivni oporavak i što više koristiti prednosti aktivnih terapija oporavka poput HBOT i presoterapije.

Novak Đoković, Lebron Džejms, Nejmar Jr. itd., samo su neki od profesionalnih sportista koji su u redovan program regeneracije uvrstili hiperbaričnu komoru i kompresione čizme.

1. Aktivni oporavak

Cristiano Ronaldo, jedan od najboljih fudbaler sveta, iskoristio je prednosti HBOT kako bi značajno smanjio vreme koje je bilo potrebno da se vrati na teren nakon povrede kolena.

Upotrebom HBOT vreme oporavka može se skratiti do 33%!

Zamislite HBOT kao dugme za brzo premotavanje unapred za ozdravljenje i oporavak. Ispiranjem tkiva sa visokim nivoom kiseonika, sportisti mogu doživeti prednosti kao što su:

Pojačana aktivacija matičnih ćelija
Brža regeneracija kostiju i hrskavice
Smanjen umor i iscrpljenost mišića

2. Tretiranje povreda

Povrede, teže i lakše, nažalost neizbežan su deo bavljenja sportom za većinu sportista. Bez obzira na to da li se takmičite u kontaktnom sportu poput fudbala,košarke, rukometa ili naprežete zglobove i tetive trčanjem na različitim podlogama, može se dogoditi da u nekom trenutku doživite povredu.

Tradicionalni recept za lečenje povreda za većinu rekreativaca fokusiran je na odmor, odmor, što više odmora. Međutim, studije pokazuju da je HBOT zaista sjajna terapija za oporavak od povreda. Korišćenjem povećanog atmosferskog pritiska, HBOT pomaže povređenom tkivu da apsorbuje višestruko veću količinu kiseonika koja je normalno dostupna. HBOT tretman omogućava kiseoniku da duboko prodre u same ćelije tkiva, ubrzavajući zarastanje i cirkulaciju tamo gde je najpotrebnije.

Povrede kod kojih HBOT terapija može pomoći:

ACL (povreda prednjih ukrštenih ligamenata) i drugih povreda ligamenata
Upala i ruptura mišića i tetiva
Oštećenja hrskavice i međuzglobnog prostora

3. Tretman potresa mozga i TBI

Iako mnogi sportisti nikada neće doživeti potres mozga ili traumatsku povredu mozga (TBI), oni koji to imaju mogu imati velike koristi od HBOT tretmana. Igrači NFL -a, koji su doživeli potres mozga, učestvovali su u studijama o efikasnosti HBOT -a.

Povećani pritisak i okruženje bogato kiseonikom tokom HBOT tretmana može pomoći telu da se izleči nakon potresa mozga i može smanjiti bol, mučninu, umor i druge iscrpljujuće simptome traumatske povrede mozga.

4. Povećanje mentalnog fokusa

Takmičiti se kao profesinalni sportista zahteva više od fizičke snage i veštine. Mentalna jasnoća, izdržljivost i fokus potrebni su za najbolje performanse! Terapija hiperbaričnim kiseonikom može pomoći u smanjenju moždane magle i poboljšanju mentalnog fokusa kod sportista.

5. Povećanje performansi

Koji sportista ne traži prednost? Mnogi sportisti izdržljivosti treniraju na višoj nadmorskoj visini kako bi povećali proizvodnju crvenih krvnih zrnaca i sposobnost krvi da nosi kiseonik. Mnogi sportisti se takođe okreću HBOT i presoterapijama kako bi videli slične rezultate u povećanju cirkulacije i oksigenacije u krvi.

6. Presoterpija kao prva pomoć u savladavanju umora

Presoterapija kao bezbolan i neinvazivan tretman, za regeneraciju i opravak mišićnog tkiva može se smatrati efikasnom pomoći nakon svakodnevnog treninga. Limfna drenaža kompresionim čizmama (presoterapijom) omogućava sportistima izbacivanje mlečne kiseline i regeneraciju mišića u rekordnom roku. Skraćeno vreme oporavka omogućava kvalitetniji trenažni proces i poboljšanje preformansi.

7. Iskorišćavanje najnovijih tehnologija

Bilo da se radi o Nike-ovim visokotehnološkim patikama za trčanje sa čvrstom karbonskom pločom, biometrijskim GPS satovima koji mogu da procene VO2 Max i optimizuju vaše treninge u sekundi, ili dijetama osmišljenim da pomognu sportistima da pune energiju bez viška šećera, profesionalni sportisti uvek traže sledeću veliku stvar.
Ako ste profesionalac, pokušavate da održite formu na visokom nivou ili samo želite da se osećate najbolje, zašto ne biste probali HBOT?
To je tretman u koji veruju vrhunski sportisti širom sveta i koji može pomoći i vama!