FAQ

( često postavljana pitanja )

Hiprebarična oksigenoterapija (HBOT) jeste terapijska primena kiseonika pod povišenim pritiskom većim od jedne atmosfere (ATA).

U uslovma povišenog pritiska kiseonik se rastvara i prožima krvnu plazmu, što uslovljava širok spektar poztivnih biohemijskih i ćelijskih reakcija. HBOT je najpouzdaniji način povećanja dotoka kiseonika do svih ćelija organizma.

Kliničke studije su ukazale na mogućnost HBOT terapije da podstakne proces prirodnog izlečenja podizanjem imuniteta.

Veliki je broj stanja gde se hiperbarična terapija kiseonikom može primenjivati.

 • podiže nivo energije i vraća vitalnost
 • podmalađuje, vraćanjem tonusa koži
 • stimuliše proizvodnju kolagena
 • podstiče eliminaciju toksina
 • ubrzava metabolizam
 • pospešuje cirkulaciju krvi
 • pojačava mentalni fokus
 • pomaže u borbi protiv nesanice, hroničnog umora, opstipacije i depresije

Ne. Nisu sve hiperbarične komore iste.
Postoji više različitih vrsta hiperbaričnih komora.  Razlikuju se po vrsti materijala od kojih su napravljene kao i po veličini  i broju osoba koje mogu istovremeno primiti. Takođe razlikuju se i po pritisku kiseonika koji se u njima postiže.

Kod nas  ZENBARICU koristićete meke hiperbarične komore namenjene za pojedinačne terapije. Pritisak pod kojim se kiseonik ubacuje u ove komore je 1.3 SATA.

Uopšteno, hiperbarična terapija kiseonikom (HBOT) je sigurna. Neinvazivna je i bezbedna i pomaže kod raznih zdravstvenih stanja i nastalih ozleda. Takođe koristi se i kao preventiva za jačanje imuniteta. Pozitivno utiče na izgled i zategnutost kože.
Naravno, ako imate bojazan da bi iz nekog razloga HBOT mogao negativno da utiče na vas bilo bi dobro da se pre korišćenja konsultujete sa Vašim lekarom.

Želimo da što više ljudi oseti blagodeti koje hiperbarična terapija kiseonikom donosi. Zato smo napravili popularne cene  za naše korisnike.

 1.    1 tretman ———–  2.500 din.
 2.    5 tretmana ———- 11.000 din.
 3.    10 tretmana ———21.000 din.

SPECIJALNA PONUDA:  Godišnja karta – 50 tretmana –  60.000 din.

*Popust za penzionere 20%

**Trajanje celokupnog tretmana je 70 minuta.

Tretman hiperbarične terapije kiseonikom traje 70 minuta.
Pozitivno delovanje oseti se već posle prvog korišćenja. Da biste osetili pravu blagodet korišćenja hiperbaričnih komora verovatno će Vam trebati više tretmana. Najveći broj korisnika najbolje rezultate oseti nakon što završe sesiju od jednog tretmana dnevno pet dana u nedelji.
Za korišćenje hiperbarične komore  radi preventive, podizanja imuniteta ili podmlađivanja kože preporučuje se korišćenje dva do tri puta sedmično.

Ne. Ograničenja ne postoje ali je standard i praksa da se hiperbarična komora (osim u slučajevima ozbiljnih stanja za koja je samo lekar merodavan) koristi jednom dnevno u trajanju od jednog do dva sata. Kod nas u Zen Baric-u jedan tretman traje ukupno 70 minuta.

Drawing of the nice girl in the peach color blaser, with the glasses who is thinking about hiperbarična komora, with the question mark hoovering next to her head FAQ često postavljana pitanja