Hiperbarična komora i imunitet

Način života kao i preveliki broj obaveza koji nam se nameće tokom dana, u dužem vremenskom period, može dovesti do pojave stresa i hroničnoga umora. To su primarni okidači za pojavu mnogih negativnih stanja, kao što su insomnia, anksioznost, depresija i druge bolesti ljudskog organizma. Tokom godina naš imuni sistem počinje da slabi i to igra važnu ulogu u nastanku zdravstvenih problema koji se javljaju. Ali, ne stare svi imuni sistemi istom brzinom.

Nedavna istraživanja univerziteta Kolumbus potvrđuju takođe, da bez obzira na godine, imuni sistem mnogo brže slabi i propada pod uticajem stresa (emotivnog, socijalnog ili fizičkog ). Ova studija pojašnjava način delovanja stresa na slabljenje imunog sistema, jasno istučući načine kojima se to može usporiti u značajnoj meri. Jedan od tih načina je unos veće količine kiseonika na dnevnom nivou.Hiperbarična komora i odbrana od virusa i bakterija. Jačanje imunog sistema. Beograd Dalmatinska 51. Imunitet

Imuni sistem

Imuni sistem je odbrana tela od infektivnih organizama i sličnih napadača. On se sastoji od mreže ćelija, tkiva i organa koji rade zajedno. Kada ova mreža funkcioniše kako treba, naš organizam funkcioniše u savršenom skladu i mi smo potpuno zdravi. Međutim kada dođe do prekida mreže, spoljnim ili unutrašnjim uticajem, odbrambeni sistem našeg organizma postaje podložan različitim vrstama infekcija, virusima, upalama itd. Jačanje imunološkog sistema može vam pomoći da se efikasnije borite protiv bilo koje bolesti.

Kiseonik

Kiseonik je neophodan za život. 80% energije našeg organizma dolazi od kiseonika, a samo 20% od hrane i tečnosti koje unosimo. Svaka ćelija u našem telu koristi kiseonik i potreban joj je, ne samo za obavljanje svakodnevnih zadataka, već i za lečenje i oporavak od raznih stresora, povreda i izazova sa kojima se neprestano suočavaju. U povređenoj, bolesnoj, disfunkcionalnoj ćeliji, višak kiseonika pomaže da poveća kapacitet za lečenje, oporavak i proizvodnju neophodne energije za njen rad. U već zdravoj ćeliji, ovaj isti višak će omogućiti povećanje performansi i sposobnosti. On podstiče izbacivanje toksina, ali i jačanje imunog sistema na ćelijskom nivou.

Imuni sistem, zdravlje hiperbarična komora, presoterapija, terapija, kiseonik tretman, zdravlje

Hiperbarična komora

Hiperbarična komora pravi okruženje u kome se organizmu omogućava unos 3 puta veće količine kiseonika, u odnosu na standardno disanje. To dovodi do značajno bržeg protoka krvi i oporavka čak i najudaljenijih delova organizma. Kiseonik, koji tako udišemo, se apsorbuje se direktno kroz krvnu plazmu, čime se snabdevenost tkiva kiseonikom višestruko uvećava. Čitav postupak je opuštajući i prijatan.